Melalui Video Ebook Step by Step yang sangat terperinci

Anda diajar Membuat Putu Piring, Bambu & Aneka Putu Special

Menggunakan resepi putu yang halus, lembut dan sedap





Mohd Hairul Hissam
STAR CREATIVE CENTER (JM0570510-X)

Keuntungan Bisnes Putu Sangat Lumayan

Selepas kejayaan panduan lengkap rahsiabun yang telah membantu ramai usahawan bun pau dan pizza. Kini saya menghasilkan satu lagi panduan lengkap yang hebat untuk usahawan putu pula. Apa yang menarik, perniagaan putu mempunyai permintaan yang tinggi dan keuntungannya sangat lumayan.

Sebenarnya idea panduan lengkap putu ini datang dari bekas peniaga putu di rumah baru saya. Dan kebetulan kawan emak saya dan kenalan online juga merupakan bekas peniaga putu. Dari tunjuk ajar mereka dan saya perbaiki lagi dengan pengalaman saya bekerja di hotel. Maka terhasillah resepi putu yang lebih sedap, lembut dan halus ini.

Jiran rumah saya dan peniaga makanan memuji putu saya ini. Kata mereka "Putu  Hairul, lebih sedap dari yang dijual dikedai". Tidak sia-sia saya menghabiskan masa lebih tiga bulan mengolah dan memperbaiki resepinya. Walaupun bahan-bahan ditambah, namun margin keuntungan putu tetap tinggi iaitu hampir 300%. Wowwww.


Tonton Video Preview Resepi Aneka Putu
Ini dulu..........




Jika video kurang clear, tukar quality resolutionnya.
Caranya, klik button  dibawah video dan tukar kepada 360p atau 480p

Perghhh.. Mmg Halus, Lembut & Gebu
'Dgn 10 Aneka Putu, Lagi la Gempak'

Pergh... Saya pasti anda teruja melihat aneka putu yang gebu, lembut dan enak di dalam video tu kan. Tentu keluarga anda suka menikmati putu yang enak ini. Barulah keluarga anda kagum dengan aneka putu hasil tangan anda. "Pandainya ayah buat putu nie". Dengan 10 aneka putu special tu, memang seronok la keluarga anda. Jika anda menjualnya pula, mau kecoh satu kampung melihat aneka putu yang special ini. Confirm meletup tip top.


Testimonial Pembeli Sebenar


Teruskan membaca kerana banyak lagi testimonial pembeli sebenar


Pening Dengan Masalah Kewangan Anda?

Saya paham, ramai dikalangan anda menghadapi masalah kewangan yang membebankan seperti dibawah:


Harga barang keperluan semakin meningkat namun gaji anda tetap sama. Bayangkan bagaimana pula 5 tahun akan datang.
Perbelanjaan sekolah anak-anak yang mahal dengan tuisyennya dan bermacam lagi. Mana nak cekaw duit bayar semua tu.
Bayaran ansuran kereta dan rumah pula menambah beban anda. Lps bayar ansuran kereta dan rumah, tinggal berapa sen sahaja. 
Atau anda masih menyewa dan teringin membeli rumah atau kereta sendiri. Nak harap gaji sekarang memang tak mampu.
Mungkin anda terpaksa meminjam wang dengan orang lain. Naik tebal muka anda. Tapi kesian pula dengan anak-anak yang memerlukan wang perbelanjaan.
Selama ini, anda kerja bertahun-tahun tapi gaji masih sama sahaja. Kerja kuat macam mana pun, gaji tetap sama. Bos anda sahaja yang dapat lebih untung.
Atau anda dah bertahun-tahun menganggur dan gagal mencari kerja. Tak kan nak menyusahkan ibu bapa lagi.
Setiap hari anda termenung memikirkan masalah kewangan anda dan masa depan keluarga dan anak anda. Adakah anda mahu terus dibelengu masalah kewangan yang menyeksakan ini.

Bisnes Putu Mampu Membantu Anda

Jika anda mahu mengatasi masalah kewangan, berniaga adalah jalan terbaik. Ya, hanya berniaga mampu membantu anda menambahkan pendapatan. Tapi anda kenalah pilih bisnes yang menguntungkan. Baru boleh berjaya. Bisnes putu memang sangat menguntungkan. Dengan keuntungan tinggi ini, anda mampu menyelesaikan masalah kewangan anda.

Bisnes Putu Boleh Dijalankan Sambil Bekerja

Ya, bisnes putu boleh dijalankan secara sampingan sambil bekerja. Jika anda balik kerja dalam pukul 5 petang,  pukul 6 petang anda boleh mula berniaga putu. Ini kerana serbuk putu boleh disediakan sehari lebih awal. Manakala bahan mentahnya menggunakan bahan-bahan kering yang boleh disimpan lama. Anda tidak perlu selalu ke pasar. Tambahan lagi putu merupakan makanan yang berkhasiat kerana menggunakan bahan semulajadi.

Contoh Kejayaan Bisnes Putu





Nak Tahu Besar ke Untung Bisnes Putu?

Keuntungannya bisnes putu hampir 300%. Jika anda jual menggunakan 5 kilo tepung beras sehari, anda boleh untung RM3 ribu sebulan. Jika anda jual 50kg, mau untung RM30 ribu. Memang lumayan. Tidak hairanlah Puan Juriah sanggup menjual putu bambu sahaja kerana keuntungannya memang lumayan seperti gambar diatas.

Anda Juga Boleh Kembangkan Bisnes Putu

Permintaan putu memang tinggi. Sebab itu MD putu bambu world mampu membuka banyak cawangan dengan pendapatan yang lumayaan setiap bulan. Anda juga boleh mengembangkan bisnes putu seperti MD food ini. Ia tidak lagi mustahil dengan panduan lengkap rahsia putu yang lengkap ini. Di dalam panduan lengkap ini anda turut diajar strategi bisnes putu yang hebat.

Siapa Hairul Yang Nak Ajar Anda Nie





7 Sebab Anda Perlukan Panduan Hebat Ini


Keluarga dan anak anda pasti lebih ceria dengan aneka putu special ini.
Anda dapat menjalankan bisnes putu secara sambilan. Ini dapat menambah pendapatan dan mengurangkan beban kewangan keluarga anda.
Atau anda boleh menjalankan bisnes putu secara full time. Seterusnya mengembangkan bisnes putu anda. Tidak perlu lagi mengadap bos anda yang cerewet tu.
Jika anda masih mengangur. Inilah peluang keemasan anda menjalan bisnes yang memberi keuntungan yang lumayan
Inilah juga persediaan sekiranya anda kehilangan perkerjaan. Anda tidak perlu lagi risau dengan ansuran rumah atau kereta kerana anda ada backup dengan bisnes putu special ini.
Inilah permulaan kepada perniagaan anda yang lebih besar. Mulakan bisnes ini secara kecilan untuk memahami selok belok perniagaan sebelum ke bisnes yang lebih besar.
Bisnes putu ini mudah dijalankan dengan kos modal yang rendah. Peralatannya telah sedia ada di rumah anda. Ia memang mudah


Inilah persediaan jika anda dibuang kerja

Pernahkah anda terfikir sekiranya anda kehilangan pekerjaan suatu hari nanti. Bagaimana jika kilang tempat bekerja anda ditutup atau berpindah. Ramai yang telah mengalami nasib seperti ini. Bagaimana jika berlaku pada diri anda suatu hari nanti. Bagaimana anak-anak dan keluarga anda. Adakah anda sanggup membiarkan mereka kesusahan dan kelaparan. 

Inilah masa terbaik mempelajari ilmu yang membolehkan anda 'survive' dalam apa juga keadaan. Bersiap sedia dari sekarang. Ilmu masakan adalah yang terbaik membantu menjana pendapatan. Bisnes putu mudah dimulakan dengan modal yang rendah. Kos memulakannya amat rendah dan peralatannya telah sedia ada di rumah anda.


 Jom lihat lebih detail Modul-Modulnya

PANDUAN LENGKAP ANEKA PUTU
Melalui Video Ebook Step By Step

kotak pakej bun

Panduan lengkap ini akan mengajar anda membuat aneka putu yang halus, lembut dan lazat. Pembelajaran melalui video ebook ini mengandungi gabungan video, gambar dan text.  Melalui 8 modul yang menarik, anda akan diajar secara terperinci step by stept. Jom lihat dengan lebih terperinci 6 modul yang menarik ini.








MODUL 1 : MEMBUAT PUTU HOMEMADE

Di dalam modul ini anda akan diajar secara terperinci melalui video step by step dalam pembuatan putu homemade. Semuanya diajar dari asas sehingga pandai. Dibawah ini teknik-teknik rahsia yang bakal dipelajari.

1. Teknik menimbang dan mengaul bahan-bahan putu.
2. Teknik melubangkan dan mengukus serbuk putu
3. Teknik mengesek dan menghaluskan serbuk putu.
4. Teknik memasukkan serbuk putu ke dalam acuan
4. Teknik memasukkan gula melaka ke dalam putu
5. Teknik mengeluarkan putu dari acuan
6. Teknik penyediaan gula melaka parut.
7. Teknik penyediaan kelapa parut

Semua teknik-teknik penting ini diajar melalui video bersuara step by step. Semua resepi dan rahsia akan didedahkan dalam video ebook ini.










MODUL 2: MEMBUAT PUTU KOMERSIAL

Dalam modul ini akan akan belajar membuat putu pada kuantiti yang banyak untuk perniagaan anda. Anda diajar membuat  dua jenis putu yang popular iaitu Putu Piring dan Putu Bambu. Jom lihat inti-inti yang akan anda pelajari.

1. Teknik Membuat Putu Piring dari awal hingga siap
2. Teknik Membuat Putu Bambu dari awal hingga siap
3. Teknik membuat Putu pada kuantiti yang banyak.
4. Cara Mendapatkan peralatan putu piring dan bambu
5. Tips menjadikan putu anda halus, lembut dan sedap.

Untuk peralatan putu bambu dan putu piring, saya menyediakan gambar peralatannya dengan saiz terperinci. Anda boleh suruh kedai alumium membuatnya berdasarkan gambar tersebut.

Anda juga boleh membeli buluh dan alat pengukus melalui pos. Saya juga menyediakan laman web khas untuk pembeli berkongsi tempat mendapatkan peralatannya dan juga cara mendapatkan di internet.










MODUL 3 : PUTU KOMERSIAL NEW EDITION

Nak buat bisnes putu tanpa alat khas putu piring dan putu bambu. Ya boleh. Dengan menggunakan pengukus kayu seperti pengukus pau atau boleh juga guna pengukus biasa. Manakala acuan buluh bambu boleh digantikan dengan acuan daun pisang seperti dalam video preview di atas website. Ada lagi putu special seperti dibawah:

1. Cara Membuat Putu Kukus Daun Pisang
2. Cara Membuat Putu Kukus Daun Pandan
3. Cara Membuat Putu Cup Ala Cup Cake
4. Cara Membuat Putu Cicah Kuah Kaya
5. Cara Membuat Putu Coklat

Perghh.. Tentu menarik dengan aneka putu komersial special edition ini. Tentu laris jika anda menjualnya kerana orang sukakan yang baru dan istimewa.










MODUL 4 : MEMBUAT ANEKA INTI PUTU

Tentu menarik putu anda dengan aneka inti putu. Ini menjadikan putu anda lebih sedap dan special. Dibawah ini 5 jenis aneka putu berinti yang dipelajari

1. Resepi Putu Inti Kaya
2. Resepi Putu Inti Coklat
3. Resepi Putu Inti Kelapa Manis
4. Resepi Putu Inti Kacang Tanah
5. Resepi Putu Inti Kacang Merah

Dengan memahami teknik membuat putu aneka inti, anda boleh mencipta inti anda sendiri yang lebih hebat.










MODUL 5 : CARA PENGIRAAN KOS PUTU

Pengiraan kos amat penting dalam sesebuah perniagaan. Oleh itu modul ini akan mengajar anda cara pengiraan kos putu anda. Ini memastikan keuntungan dalam perniagaan anda. Anda akan pelajari

1. Cara pengiraan keuntungan putu dengan excell file
2. Cara pengiraan keuntungan putu secara manual
3. Cara mengandakan resepi untuk kuantiti yang banyak.

Dalam modul ini saya akan tunjukkan cara  menggunakan excell dan juga secara manual. Untuk mereka yang tidak suka menggunakan excel, cara pengiraan secara manual turut diajar.  









MODUL 6 : STRATEGI BISNES PUTU

Modul ini mengajar anda cara pembungkusan putu yang biasanya digunakan oleh peniaga putu. Anda turut diterangkan cara melakukan bisnes putu sambil bekerja.

1. Tiga Cara Pembungkusan Putu
2. Bagaimana Melakukan Bisnes Putu Sambil Bekerja
3. Strategi Bisnes Putu
4. Tips memohon penjaja tepi jalan
5. Tips Membuat Makanan Frozen

Anda turut didedahkan tips mengusahakan perniagaan putu yang berjaya. Tips-tips yang sangat membantu kejayaan perniagaan anda.



Bukan sekadar resepi, tetapi Teknik Rahsia

Di dalam panduan lengkap ini, anda bukan sekadar mendapat resepi putu, malah anda diajar teknik-teknik penting dalam pembuatan putu yang lembut, halus dan sedap. Kesemua diajar melalui video bersuara step by step dari asas sehingga pandai. Video dimuatkan di dalam ebook. Inilah ilmu yang sukar diperolehi di mana-mana.

Boleh Pandai Ke Belajar Dengan Video ini

Kelebihan menggunakan video ebook ini, anda boleh mengulangnya beberapa kali sehingga anda mahir. Jika anda terlupa, anda boleh kembali semula kepada video tutorial yang disediakan. Selapas 10 tahun pun, anda boleh membuatnya semula dengan baik. Malah anak-anak anda boleh menonton dan belajar membuat aneka putu pada masa akan datang. Semuanya diajar dari asas sehingga pandai.



Ibarat Hairul Mengajar Di Depan Mata Cik Tom


Tahniah akhirnya saudara Hairul berjaya menyiapkan "Panduan Lengkap Rahsia Putu". Alhamdulillah panduan lengkap rahsia aneka putu ini sangat bagus serta lengkap berserta video mengajar langkah demi langkah ibarat Hairul mengajar di depan mata cik tom. Hasilnya teknik rahsia nak buat putu menjadi semudah a..b..c.

Ini bukan ayat nak bodek, tapi Hairul memang seorang yang tidak lokek dengan ilmu. Siap bagi tips tambahan lagi untuk hasilkan putu yang sedap serta lembut. Dengan berpandukan ebook video aneka putu ini, dapatlah cik tom buatkan aneka putu yang istimewa buat keluarga tersayang. Boleh makan sepuasnya dan puas hati pulak tue.

panduan lengkap rahsia putu ini sangat cik tom syorkan kepada sesiapa sahaja yang berminat untuk belajar resepi putu untuk makan sendiri mahupun tujuan bisnes. Malahan turut disertakan dengan panduan membuat bisnes putu piring termasuk cara pengiraan kos putu. Ianya memang lengkap, unik dan sangat berbaloi!

Ikhlas dari hati,
Nur Fatihah Md Rushdi @ ciktom
www.ciktom.com





Baru Saya Tahu Rahsia Besar: Putu Lembut & Sedap


Serius, Panduan Lengkap Rahsia Putu En. Hairul membuatkan saya tersenyum seorang diri. Mana taknya, panduan ni seolah-olah saya sedang belajar membuat putu secara 'live' dengan En. Hairul. Videonya memang cukup mudah nak faham. Semuanya teratur, jelas dan langkah demi langkah. Takde benda yang tertinggal dan paling penting, takde rahsia yang En.Hairul sembunyikan. Semuanya dia cerita satu-satu. Baru saya tahu, apa rahsia besar dan sebenar untuk menjadikan putu bambu tu sedap, lembut dan halus. Memang betul-betul best!

Paling tak sangka, En. Hairul siap berkongsi resepi-resepi baru putu. Serius, belum pernah saya tengok mana-mana penjual putu bambu menjual perisa ni di mana-mana pasar malam. Kalau ada yang menjualnya, saya yakin ia bakal 'mengejutkan mulut-mulut' penggemar putu bambu. Ia cukup lengkap, mudah sangat nak faham dan paling penting mudah nak buat sebab semuanya ditunjukkan dengan jelas.

Terima kasih En. Hairul kerana sudi berkongsi Panduan Lengkap Rahsia Putu ni. Takdelah saya kempunan lagi lepas ni nak makan putu. Sekarang dah boleh buat sendiri. Yes! Dan tak mustahil untuk menjualnya kerana cara nak buat -kira kira malah cara nak dapatkan lesen gerai  tepi jalan pun diceritakan dalam panduan ni.

5 bintang untuk panduan ni! Tahniah En. Hairul!

Ikhlas dari,
Ahmad Hafiz Mohd-
www.hafizmohd.com




Ada Bonus Special la.....



BONUS: EBOOK PUTU MAYAM

Kebetulan kawan saya pernah ke perak belajar membuat putu mayam ari pakciknya yg telah berniaga putu mayam lebih 20 tahun. Pakciknya pula belajar dari orang india yg asli. Cara membuat putu mayam ini adalah yang terbaik menghasilkan putu mayam yang lebih lembut.

Sebenarnya keuntungan bisnes putu mayam memang sangat tinggi kerana menggunakan sedikit bahan yang boleh dibeli dengan mudah di kedai atau hypermarket.

Ebook putu mayam ini siap dengan panduan bergambar langkah demi langkah berserta resepi. InsyaAllah anda akan dapat membuatnya dgn baik sekali. 



Lagi Kejayaan Pembeli Sebenar

































Panduan ini akan diposkan ke rumah anda

Panduan Lengkap rahsia putu ini diposkan ke rumah anda menggunakan Pos Laju. Saya akan memberikan Tracking Pos Laju dan anda boleh melihat sendiri perjalanan panduan lengkap ini ke rumah anda seperti dibawah. Pastikan ada orang di rumah/office untuk menerima panduan DVD ini. Jika tidak, pihak pos akan tinggalkan kad untuk anda collect sendiri di pejabat pos.


Contoh Tracking Pos Express

Gambar Hiasan

Untuk makluman anda segala gambar kotak, gambar cd dan gambar buku hanyalah gambar hiasan sahaja. Anda akan terima  DVD yang mengandungi kesemua modul di dalam laman web ini. DVD akan diposkan ke rumah anda. Yang penting anda akan pandai membuat aneka putu yang sedap, halus dan gebu.


Berapa harga panduan hebat Ini, Hairul?

Saya yakin ramai yang tidak sabar-sabar memulakan perniagaan putu yang menguntungkan ini. Jika anda mengikuti kursus, anda perlu bayar lebih RM450. Di dalam panduan ini, anda akan belajar lebih lagi.Jadi berapa harga panduan ini? 

Harga RM250 


Harga RM150 


Harga RM80 

Baiklah. saya tidak mahu membebankan anda.
Saya berikan Harga Serendah RM60.00 sahaja
Untuk anda menjana pendapatan seumur hidup

WOW, Hanya RM60.00 sahaja



KLIK SINI UNTUK CARA MEMBELI PANDUAN INI

Panduan ini Baru Sahaja Di Lancarkan
ELOK CEPAT MULAKAN BISNES PUTU SEBELUM
ORANG LAIN MULAKAN DI TEMPAT ANDA.




Ikhlas dari,





Mohd Hairul HIssam
Star Creative Center (JM0570510-X)


Kenali saya melalui blog saya di www.hairul.com
Banyak Resepi Best di blog saya di www.hairul.com


Untuk Pertanyaan Dan Bantuan:
Email Saya: soalan@rahsiabun.com
Boleh sms/call saya di no h/p saya: 013-7757915
Waktu Call/SMS ialah dari 11.00 pagi hingga 9.30 malam sahaja
Jika saya tak angkat, mungkin saya berada di luar.
Tinggalkan sms/email dan saya akan reply bila saya balik.





ebook bonus

PERCUMA 3 EBOOK SPECIAL

3 Ebook bergambar ini diberikan percuma
ke email anda pada hari ini juga.
Ruangan email ada dibawah sekali.


Tahukah anda membuat kek batik tidak
memerlukan
oven atau mixer
. Cukup kuali untuk memasak bahannya.
Setelah masak di masukkan ke dalam acuan dan disejukkan.

Potongan buah style hotel ini sangat menceriakan hidangan majlis anda. Barulah gempak majlis anda. Ia menjadikan hidangan anda sungguh menyelerakan dan menyerlah.

Resepi mee goreng mamak ini dari pengalaman saya semasa bekerja di restoran dulu. Memang sedap dan lazat menikmati  mee goreng mamak bersama keluarga.

Dapatkan segera sebelum ditarik balik.
Ebook ini hanya dihantar ke email anda sahaja.
Sila isikan nama pangilan dan alamat email anda.



i